Fem personer såret af 3 bomber i Bangkok, Thailand
printer


Fem personer er såret efter, at tre bomber eksploderede i Thailands hovedstad Bangkok. Heriblandt bombemanden, som efter sigende har sprængt sit ene ben af. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Kort forinden de to bombesprængninger havde endnu en eksplosion rystet et hus, som manden lejede i det centrale Bangkok, lyder meldingen fra talsmanden fra den thailandske regering Thitima Chaisaeng.

»Politiet har kontrol over situationen, og det er vores teori, at den mistænkte mand har opbevaret mere sprængstof i sit hus«, siger Thitima til Reuters. Han tilføjer, at ifølge den oprindelige politirapport er manden fra Iran.

Ifølge thailandsk tv havde en taxichauffør nægtet bombemanden adgang til sin taxi, hvorefter manden smed den ene af de to bomber foran bilen og forlod stedet. Herefter forsøgte politiet at anholde manden, der smed endnu en bombe efter politiet og i samme dramatiske handling sprængte sit eget ben af.

Bombeeksplosionerne sker kun en måned efter, at USA, Israel og flere andre lande udstedte advarsler om mulige terrorangreb i områder med mange turister i Bangkok. Det skete tidligere på året, da en libanesisk mand blev arresteret i Bangkok, fordi politiet mistænkte ham for at stå bag en nært forestående terroraktion. Politiet fandt efterfølgende store mængder sprængstof i mandens hjem.

Læs nærmere på:
- Eksplosioner i Bangkok - fem er såret (Politiken)
- Thailand blasts: 'Iranian' bomber injured in Bangkok (BBC)

Skrevetd.  14-02-2012 15:50 14/02-2012 15:50 4471  Fremvisninger 4471 Fremvisninger  1 Kommentar 1 Kommentar


  Kommentarer
1 #1 Webmaster d. 14/02-2012 klokken 15:56:34
Bemærkelsesværdigt især set i lyset af at gerningsmanden er iraner, terror advarelserne sidste måned som afslørede en bombemand samt ikke mindst dagens to bombninger af israelske ambassader i Georgien og Indien.

Citat:
Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, beskylder Iran for at stå bag angrebene.

- Landet er verdens største eksportør af terror, siger Netanyahu til medlemmer af sit regeringsparti, det højreorienterede Likud.

Han minder om, at der gennem de seneste måneder har været en række forsøg på at skade israelere og jøder i flere egne af verden, blandt andet Thailand og Aserbajdsjan.

Netanyahu mener, at den libanesiske Hizbollah-bevægelse, som har tætte bånd til Iran, står bag.
  Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.